Logo

Naan - flade brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Naan - flade brød

 
Naan brød eller nan boller bruges især i det indiske køkken. Naanbrødet er lækkert som tilbehør til fx retter med karry. Brødet er forholdsvis enkelt at lave, så hvorfor ikke prøve naanbrød allerede i dag?

 
Naan eller Nan er et fladt 1 cm tykt, rundt eller ovalt hvede-brød som er meget brugt i indisk mad. 

I modsætning til chapati indeholder naan gær og det indeholder også gerne mælk eller yoghurt hvilket gør at det bliver fyldigere og tykkere.
6 naan boller. Tilberedningstiden for naan er ca 2 ½ time. Heraf er arbejdstiden ca 25 minutter.

 
# Ingredienser til naan (6 stk)
25 g gær (½ pakke)
2 dl mælk
1 tsk sukker
4 spsk yoghurt natural
1 tsk groft salt
1 æg
2 spsk olie
500 g hvedemel (ca 8 dl)
*

 
Sådan laver du naan:
Du starter med at smuldre gæren og røre den ud i lunken mælk.
Tilsæt herefter sukker.
Lad blandingen stå ved stuetemperatur i ca. 15 min.
Tilsæt så yoghurt, salt, æg, olie og ca. 3/4 af melet.
Ælt nu ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af evt. mere mel.
Dejen skal ende med at være smidig, blød og glat.
Del og form så dejen i 6 kugler.
Dæk dem til, fx med et viskestykke, og lad dem hæve i ca. 2 timer ved stuetemperatur.
Inden de to timer er gået tændes for ovnen, så den er varm til brug.
Tryk dejbollerne tynde på midten og træk derefter i dejen fra midten, så de bliver dråbeformede.
Sæt dem på bageplade med bagepapir.
Bag dem midt i ovn ved 250 °C ca. 7 min.
Afkøl til sidst dine naan på en rist.
Og så er naan brødene klar til at blive spist.

 
Tips til naan
Naanbrød bruges særligt i det indiske køkken. Her bruges brødet blandt andet som ”ske” til at samle maden op med. Fordi brødet laves med gær og yoghurt bliver naan typisk meget tykt og fyldigt.
Nanbrød eller boller kan anvendes som tilbehør til supper, frokost og middagsretter. Nanbrød er i dag særligt et populært valg som tilbehør til indiske retter.

 
Prøv fx naanbrød til chicken tikka. Du finder opskriften på chicken tikka her.

 
Du kan også prøve at lave chapatti, som er et andet type indisk brød. 

Det laves dog uden gær men spises også til typiske indiske retter.
Du finder opskriften på chapatti her.

 
Du kan eventuelt tilføje noget hvidløg til opskriften, hvis du ønsker, at dine nanbrød skal smage en smule kraftigere. Det giver brødet en skøn smagstilføjelse uden at være dominerede (selvfølgelig afhængig af, hvor meget hvidløg, du bruger. Mængden af hvidløg afhænger af smag og behag, og husk at du altid kan prøve dig frem).
Velbekomme, og god fornøjelse med dine naan.

 
 
Naan - flade brød
Færdigkøbt naan brød fra Santa Maria er et traditionelt blødt indisk brød, der passer godt til alle indiske retter. Santa Maria Naan Original er et blødt brød med nigella frø, hvor hvert brød passer til en portion.
 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 6.240 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her